söndag 29 april 2012

סרוגים 2

Man kan inte vara ute i trädgården hela dagen... Jag blev lite kall och bestämde mig för lite DVD. På senaste resan till Jerusalem hade jag handlat säsong två av SRUGIM, en såpa som verkar kunna hålla på ett tag i Israel. Som det är nu har dock bara säsongerna ett och två kommit på DVD, men det finns en trea också!


Andra säsongen började dramatiskt med att Amir och Yifat skulle gifta sig. Samma dag som bröllopet kommer katastrofen för dem, Yifat får sin mens! Eftersom de är religiösa kan de därför inte röra vid varandra på bröllopet! Situationen blir både bättre och värre av att de håller detta hemligt för Rabbinen och alla bröllopsgästerna, men man ser ju hur de lider. Yifat är inte lika sträng i sin tro och det var hon som kom på idén att hålla mensen hemlig. För Amir är det verkligen "a big deal" och under bröllopsfotograferingen ser man hur han lider! Gulligt sedan på kvällen då de lagt sig och Amir tar en flik av täcket och stryker Yifat på armen... 


Jag tycker Srugim är en jättespännande serie, kanske handlingen när det gäller "hjärta och smärta" inte skiljer sig från svenska eller amerikanska såpor (Skilda världar eller Beverly Hills), men man får så mycket extra genom inblicken i judisk praxis och tro! 


HÄR kan du lyssna till ledmotivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar