fredag 13 juli 2012

Morsans godaste matbröd!

Regnet fortsätter och så gör min (och min mors) jakt på inomhustidsfördriv. Morsan var förutseende nog att redan igår kväll ladda för matbrödsbak genom att lägga krossat råg och vete i blöt. Detta tycker jag är hennes godaste matbröd och degen funkar också om man vill baka ut till thekakor.


Ingredienser:
3 dl krossat vete och råg "Härrta tå varje"
2,5 dl kokat vatten 
(Detta ska stå i 10-12 timmar, typ över natten)


50g flytande margarin
2,5 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
1,5 tsk salt
2-3 msk sirap
1-1,5 l bakvete special
Blanda ihop degen och låt den jäsa 45-60 minuter, baka ut till längder och skär bullar som du lägger på tvären på plåtar och låt detta sedan jäsa en stund till. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter. Klart!







KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar