Den Stora Frågan är hur dessa står sig om man jämför med The Real K3ek i Jerusalem.... Well. Någorlunda. Tack vare sesamfröna var det något bekant över smaken, men till nästa gång ska jag försöka ha ännu mindre mjöl, knåda lite till och ha lite svagare värme i ugnen. Min ugn är lite knäpp när det gäller temperaturen så det är att chansa lite. Sedan har jag ingen köksmaskin som kan knåda deg. Men ändå är jag nöjd över kvällens insats och jag samlade kanske lite huslighetspoäng igen...?
Här kommer receptet för 3 K3ek:
2,5 dl ljummet vatten
0,5 msk jäst (jag hade torrjäst, och det blev snarare 1 msk)
2 msk honung
2 msk olivolja
2 msk mjölkpulver
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl (jag tog vetemjöl special)
Rör ut jästen i vattnet med en nypa socker. Rör i övriga ingredienser och knåda degen. Försök att inte ha för mycket vetemjöl, degen blir lätt för hård då. Jäs degen till dubbla storleken och dela därefter degen i tre klumpar. Jäs igen i tio minuter. Gör bagels genom att stoppa igenom tummarna genom degen och forma avlånga bagels. Lägg dem på smörpapper på en plåt, jäs igen till dubbla storleken. Pensla med ägget och strö över sesamfröna. Grädda på 350 grader tills de har fin färg.
iPad i en hållare skulle vara bra att ha i köket... (drömmer) |
Kritiskt moment i K3ek-tillverkningen som inte blev lättare av att jag skulle försöka fånga det på bild... |
Innan gräddningen... |
Klart! |
Avnjöt K3ek med kompisen Mia och en film från THL (The Holy Land). NICE! |
________
* Uttalas KAEK - med Ayn, djupt i halsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar