fredag 19 oktober 2012

Strandad i Stockholm

Min lilla roadtrip fick idag en oväntad vändning. Plan A var att efter kursledningsdygnet på Tollare folkhögskola att åka och hälsa på vänner i Uppsala för att därifrån fortsätta hälsa på en vän i Eskilstuna. På söndag fortsätter jag mot Göteborg. Men så... Vännernas ettåring blir sjuk. Halsfluss. Istället för att ha ettårskalas blir det att sitta på någon barnavdelning hela natten. Hälsa på är ingen supergreat ide. Jag vill inte ha halsfluss. Kompisen i Eskilstuna fick förhinder. Happ. Ingen biljett hem och en helg utan planer. Jag kollar runt lite bland vänner och bekanta, men alla verkar ha helgen planerad. Jag vill ju mest sitta och ta det lugnt. Kanske sova ut, läsa lite, tänka lite.... Hälsar jag på folk måste jag ju vara social, och det är inte jättemånga vänner som jag har som jag utan förvarning vill hälsa på för att bara ta det lugnt hos. Jag kollade med chefen och eftersom det faktiskt är billigare att bo två nätter på hotell än att ta tåget hem för att på söndag morgon ta tåget ner igen så blir jag kvar i Stockholm i helgen. På hotell. Utan planer. Så allt kan nu hända.

Händelse ett var att jag ringde min efterträdare i Jerusalem som nu kommit hem igen (för även han har en efterträdare). Han bjöd på trevligt fika på vetekatten och vi pratade om hur det är att "landa" i Sverige igen och den kulturkrock som kan uppstå då. Sedan om mitt jobb och om hans jobb. En kul kontakt där jag känner hur mycket gemensamt vi har i det att vi båda överlevt ett directorsskap i Jerusalem.

Sedan sms-ade jag min kusin Jenny för att kolla läget. Då visade det sig att hon precis skulle ut på middag med sin mor, bror, kompis OCH MIN MOR! Jag hade glömt att morsan dragit ihop en busslast hantverkande kvinnor som nu var i Stockholm för att gå på symässa! Roligt! Tapas och trevligt samtal blev det. Sedan går de andra vidare till musikal på Oscars medan jag ska soffa, glo på TV och blogga lite från hotellet. 

Tänker vad trevligt det är att vara planlös! ALLT kan hända och jag bara följer med i nåt slags flöde av liv. Morgondagen är ett oskrivet blad, det enda jag vet är att jag ska sova ut, käka hotellfrukost och sedan... Japp. Någonting kommer att hända. Men exakt VAD? Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar