onsdag 23 maj 2012

Strömbäcks FHS

"Vi ska vara präglade av att provtänka - man ska dela med varandra det man kanske tror att man tycker. Man kan ta hjälp av andra med att känner efter om det är bra det man tänker."
************
Nu är jag på Strömbäcks folkhögskola igen och lyssnar på Bertil Johansson som pratar om idealitet på kursen "Att leda ideella". Som alltid känner jag mig både klok och utmanad av Bertil att tänka nya tankar. "Något nytt måste komma till om utveckling ska gå framåt. Utveckling kräver förändring!", säger Bertil, och: "Alla vill förändring, men ingen vill göra något annorlunda". Det är roligt att lyssna till Bertil och han uttrycker sig på ett sätt som känns anpassat till twitter. Många klokheter på rad... kommer man ihåg en bråkdel har man ändå nog för att fortsätta tänka på sedan: 


Hur tänker vi om församlingens medlemmar egentligenVad önskar vi att församlingens medlemmar ska spela för roll i församlingens liv? Några röster:
- Tänk om man fick in den tro som finns i samhället i kyrkan!- Att människor får uppleva att deras tro tas på allvar!- Att människor kan få känna att de bidrar med saker in i kyrkan!- Mer utrymme att forma kyrkan!- Tänk om man kunde sudda ut "vi-dom" - tänkandet!- Tänk om de tillhöriga skulle känna att de hörde till!- Tänk om alla hade en aktiv koppling till kyrkan!
Hur upplever man sin egen kyrka, perspektiven är olika. Människor förhåller sig till sin kyrka på det sätt som man upplever själv! Många har en tro och en gudsrelation om man frågar dem. Men kanske bedömer de att de enligt kyrkan inte har en tro som räcker till. "Om folk bara begrep hur öppna vi är" - då skulle det vara fullt, säger Bertil.


MEN:
Om fler ska vara aktiva och delaktiga blir det mer rörigt än om man ska bestämma allt själv!
 - är jag anställd på de frivilligas villkor, eller frivillig på de anställdas villkor? Hur ser vi på vår roll vi som är anställda?
Man trivs där man behövs!
Det är en stor skillnad på att behöva och att behövas! Låter vi människor i kyrkan få vara behövda, eller vill vi anställda behövas för mycket själva?


"Ingen annan har så många meningsfulla uppgifter som människor skulle vilja engagera sig i som Svenska Kyrkan!" (Amelie Silverstolpe, grundare till Volontärbyrån)


FRÅGA:
"Hur säger man nej på ett stödjande och uppmuntrande sätt?" Hitta strukturer för hur man matchar människor med uppdrag. 


Som vanligt efter en dag med kursen "Att leda ideella" känner vi alla (verkar det som) att vi tänker nytt och tänker gammalt i en skön mix. Det känns också som en stor utmaning att i morgon hålla mitt pass "Drivkrafter till engagemang" på eftermiddagen. Just nu är mina tankar i en enda stor härva och jag undrar om jag någonsin får struktur på det hela. Håll tummarna lite extra hårt i morgon kl 13!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar