tisdag 22 juli 2014

val

Jag sitter med morgonkaffet i min underbara lilla trädgård och funderar på detta med val som jag gör i livet. Det som utlöst denna fundering är det faktum att jag senare idag ska kika på ett hus som är till salu. Trots att jag trivs förträffligt i gårdshuset är det inte mitt, och nu och då får jag drömmar som handlar om att skapa en fantastisk trädgård. Gårdshusets lilla plätt räcker liksom inte till och dessutom hyr jag det, det finns därmed lite gränser i hur mycket jag vill investera i nån annans trädgård.

Men köpa hus i Härnösand när jag inte vet något om framtiden? Kommer jag vilja vara kvar på stiftet så länge som det tar att skapa denna trädgård? Vad händer om jag hittar ett nytt "drömjobb" någon annanstans? Vad händer om jag skulle träffa "drömmannen"? Vad händer om hälsan sviker mig plötsligt?

Gah! Vad osäkert mycket känns just nu! Jag önskar jag hade en kristallkula som jag kunde spana några år in i framtiden med! Delar av mig hoppas att huset jag ska spana in visar sig vara ett ruckel. Då slapp jag här och nu fatta beslut om min egen framtid. Då kan jag fortsätta hyra detta ställe och vara fågelfri att vilken dag som helst lätta på bopålarna och dra iväg.

Men, medan jag bor här känns det som jag förlorar tid med min drömträdgård någonstans. Ska jag plantera träd vill jag ju se dem växa upp också!

 

2 kommentarer:

  1. Åh. En egen trädgård. Jag tänker att om det är meningen att du ska bo i huset är det perfekt. Om det inte är det, är det något annat som är på gång. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo jag undrar många gånger efter meningen. Det bara måste vara mening med alla trädgårdsdrömmar!

      Radera