måndag 5 mars 2012

Äventyr i Åre

"Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen", sägs det. Jag är beredd att hålla med. Är i Åre sedan ett dygn tillbaka med hela kansliet samt stiftsstyrelsen. Vi diskuterar viktiga framtidsfrågor för kyrkan samt lär känna varandra. Idag hade vi någon slags galen poängjakt i Åre. Jag tänkte när jag såg programmet att det skulle bli något döjobbigt och löjligt, men faktum är att tävlingsinstinkten i mig väcktes ordentligt. Varje lag fick en mobiltelefon som undan för undan gav oss uppdrag, frågor eller klurigheter att ta reda på. Vissa saker kunde man googla i en smartphone, typ "Hur lång var Napoleon?". Andra frågor var MYCKET svårare och man måste springa kors och tvärs i byn för att hitta svaren, Ibland skulle man ta foton med mobilkameran och skicka in; typ fota någon med röd skidhjälm...  Hela tiden skulle man fotografera hundar för att få extra poäng. Två och en halv timme hade vi på oss och vi jobbade frenetiskt hela den tiden, och jag sprang mig alldeles varm i skidbacken.


Åreskutan, men utan skidor.. :-(

Vy från mitt hotellrum. Helt OK!

Snabb vilopaus i poängjakten medan en i laget fotade en scooter.
Efter poängjakten blev det tid för en snabb vila på hotellrummen innan vi pälsade på oss ORDENTLIGT inför kvällens happenings. Vi åkte först buss en bit, sedan blev det hundspann när skymningen övergick i natt. Vi åkte genom ett frostigt landskap och undan för undan började stjärnorna tändas och en måne som nästan var full tittade fram. När vi kom till hundarna hade de studsat de upp och ner under det att de skällde och ylade, men så fort vi kom iväg var det knäpptyst och det enda man hörde var svishandet av slädens medar. MAGISKT! Vi åkte på detta sätt till Tännforsen och närmade oss det isiga vattenfallet från sjösidan. Galet vackert var det, det kändes som vi var på en inspelning av "Narnia" eller "Sagan om ringen". Minst. Väl framme blev det en del klättring längs en stig för att komma upp i jämnhöjd med fallet där man byggt upp en vacker igloo i snö. Igloon innehöll både ett kapell, några salonger och en bröllopssvit med renfällar och varma sovsäckar. Från kapellet kunde man gå längs en avsats och komma fram till själva vattenfallet. Man kunde till och med gå IN I VATTENFALLET, ja, typ Under det frysta vattnet. Igen, GALET HÄFTIGT är vad jag har att säga. Orden tryter liksom när detta ska beskrivas...


Ivriga hundar... 
Lampa av isblock!

Kapellet

In UNDER vattenfallet!!!

Det frysta vattenfallet!

posar lite under fallet...

Tännforsen från utsidan
Efter besöket i igloon och i vattenfallet traskade vi upp till en mysig stuga där vi blev bjudna på middag. Trerätters. Det blir att promenera lite extra i veckan för att bli av med all hjortronpaj med grädde, plus det där vinglaset... Men å, vilken magisk kväll! Tack jobbet och stiftsstyrelsen som tar oss med på detta. Hrmm. Jodå, vi har naturligtvis jobbat också med viktiga framtidsfrågor för kyrkan och kommer fortsätta göra det i morgon. Har en känsla av att det kommer gå ännu bättre när vi nu har "boundat" på eftermiddagen och kvällen. Nu känner vi varandra mer och samtalen kommer gå ännu bättre. 

2 kommentarer:

  1. Ja, en helt fantastisk dag ju! Du glömde skriva vilket lag som vann tävlingen....;)
    Och som bjöd alla på vinstgodiset...;)

    SvaraRadera
  2. Jag tror det behövs en grundlig analys när vi får länken och kan kontrollera detaljerna.... Hrm.

    SvaraRadera