söndag 26 januari 2014

Ett Foto I Timmen!

Jamen JA! Nu är det en sån där dag igen! Kul att det händer på en sådan händelserik dag! Jag ska verkligen försöka hinna med! Reglerna är enkla. Man dokumenterar sin dag med ett foto varje timme. Sedan lägger man upp länken på ett-foto-i-timen-sajten. Klart! Riktigt kul!

Klockan 8 och jag grundar med en LCHF pannkaka med blåmögelost och tomater. Smarrigt till tusen! Ett ägg, en dl keso, 2 tsk fiberhusk, salt peppar. Mixas till en slät smet. Tricket är att man låter det svälla en stund, ca 10 minuter blev det idag. Sedan steker jag dem i stekpanna. När jag vänt dem lägger jag på lite ost så det får smälta lite. Klart! En tomat till detta tycker jag passar bra.

Klockan 9.00 har jag klädproblem. Ska till kyrkan på prästvigning och vill vara snygg, men absolut inte få någon att tro att jag försöker klä ut mig till präst! Min svartvita klänning som jag gillar skarpt får mig alltid att tänka på präster då den är svartvit med vit kant upptill i samma bredd som en prästkrage. Först provade jag med den en linnejacka som jag har, men då blev det alls inte bra. Biskopslila linnejacka ovanpå klänningen förvärrade känslan... Gah! Jag har inget emot präster, man jag vill inte se ut som en wannabe eftersom jag inte är det. Misstänker att jag nu kommer slita ut rubbet i garderoben för att hitta lämplig nivå och uttryck. VARFÖR ska detta vara komplicerat och VARFÖR gjorde jag inte detta igår?

Klockan 10 är jag vid First för att hämta vår tillresta gäst. Hoppas bara vi sedan hittar bra platser...

Klockan 11.00 börjar prästvigningsmässan.

Exakt 12.00 är själva momentet när de alldeles nyvigna prästerna får hjälp med att få på sig "beviset" på att de är präster, en stola som ligger i kors och mässhake ovanpå detta. Det var mycket rörande att se den glädje och stolthet de visade!

Klockan är närmare 13.00 och fotografering pågår fortfarande för fullt ute på kyrktrappan.

Klockan 14.00 ser det ut som ett härläger inne på stiftsexpeditionen där oräkneligt antal präster och diakoner byter om till "civila" igen.

Klockan 15.00 sitter vi med det gästande biskopsparet och äter lunch på Hornöberget och pratar vänstiftsgrejer.

Klockan 16.00 skjutsar vi våra gäster till flygplatsen, och jag har ingen bild på det för jag körde.

Klockan 17.00 är C och jag tillbaka på kontoret och röjer efter gårdagens jerusalemförberedelser. Lite kul känsla, där har vi hållit på med ganska viktiga överläggningar med vårt vänstift hela helgen och nu står vi och tömmer riskastruller i soporna. Spänst och variation i vårt arbete kallar vi det.

Klockan 18.00 lämnar vi jobbet.

19.00 kommer jag på att jag borde äta middag och värmer lite rester.

20.00 och jag orkar INTE ta tag i dammsugningen! Orkar nästan inte ens glo på tv. Funderar hur fasen jag ska ha energi i morgon att dra igång klockan sju, och innan dess fundera ut en andakt. Går nog snart och lägger mig och hoppas vakna, sprittandes av energi vid femtiden....

 

 

9 kommentarer:

 1. God Morgon på dig, hoppas du får en bra dag. Tittar in igen senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon på dej med, Annika!

   Radera
 2. Hoppas det går bra i kyrkan! :)

  SvaraRadera
 3. Kikar lite/tyglina

  SvaraRadera
 4. Spännande med prästvigning!

  SvaraRadera
 5. Vilken annorlunda dag du hade, ja annorlunda mot de flesta EFIT:are som tvättar och styrker och diskar och stickar och pysslar med sina djur ;-)

  Jag har varit på en prästvigning i Uppsala Domkyrka. Det var en mycket speciell och ovan upplevelse!

  SvaraRadera
 6. Håller med Anni, annorlunda dag! Tack för att jag fick följa med.

  SvaraRadera
 7. Ser ut att vara en stor dag, för många!

  SvaraRadera