måndag 23 december 2013

Dan före dopparedan!

Nu drar det ihop sig mot jul och jag har fått min mor på besök. Vi softar, glor på tv och äter godis. Precis som det ska vara dagen före dopparedan! Jag testade kyckling i ugn på henne som jag lärt mig av min kompis Elisabeth i Umeå häromdagen. Mor blev lite imponerad faktiskt och sa hon skulle testa detta själv. Det tar jag som bra betyg.

Receptet är skitenkelt; bara att skära till de rotfrukter och grönsaker man gillar, sedan lägga på kycklingen somma n marinerat lite i kycklingfond/olivolja. Strimla över citronskal och salta & peppra lite. Sedan, när det är tio minuter kvar tar man ut plåten och lägger på fetaost och oliver. Innan servering strör jag på lite ruccolasallad. Easy as pie!

 

 

3 kommentarer:

  1. Det låter jättegott! Jag kommer att prova detta själv en av dessa dagar. Hur länge tror du lägga den i ugnen?
    God jul till dig och din mamma!

    SvaraRadera
  2. Beräkna 40 minuter i 200 grader. Prova att lägga på kycklingen lite senare så blir den ännu saftigare!

    SvaraRadera