lördag 15 februari 2014

Ett Foto i Timmen

Idag är det dags för ett litet projekt, att dokumentera dagen i bilder, ett i timmen. Just den här gången är det lite extra kul eftersom jag befinner mig på tjänsteresa till Sydafrika. Vi är fem stift från Sverige som har vänstift i Sydafrika, Zimbabwe, Swaziland och Mosambique som nu befinner oss på ett litet guest house utanför Durban. Dels studerar vi det missionsdokument som kyrkornas världsråd nyligen tagit fram och dels diskuterar vi vänstiftsrerlationer.

Det är mycket varmt i Sydafrika nu, eftersom vi är på södra halvklotet är det högsommar i februari. Till och med "the locals" påstår att det är ovanligt varmt så i pauserna står vi och trycker i skuggan eller sitter inomhus under fläktarna.

Fler "Ett foto i timmen - dagar hittar du HÄR.

 

Klockan sex vaknar jag och börjar dagen med en kall dusch. Jag har sovit ganska uselt igen i värmen och varit uppe ett antal gånger under natten och duschat kallt.

Klockan sju är det frukost. Det går någorlunda att äta LCHF här. Scrambled egg och en korv fick det bli, men sedan ett rostat bröd med ost och tomat. Och kaffe, mängder av kaffe behöver jag för att "bli människa" efter nattens ojämna sömn.

 

Klockan åtta har vi "morning devotions" i det lilla kapellet. Sister Happiness leder oss i detta. Fantastiskt namn, tycker jag!

 

Klockan nio är vi i full gång med lite "Kontextuell bibelläsning", hur man läser Bibeln på olika sätt och hur text och kultur kan samverka. Det är riktgt spännande hur vi ibland tycker lika och olika.

 

Klockan tio har vi fikapaus.

 

 

 

 

Klockan elva är vi igång med missionsdokumentet igen och delar erfarenheter av hur vi lär oss så mycket av människor från marginalerna.

 

 

Klockan 12 har vi lunch i den fint dekorerade matsalen.

 

Klockan 13 var vi några som for till shoppingcentret... Roligt att se något nytt för en stund!

 

 

 

 

Klockan 14 är vi tillbaka i "klassrummet" igen för att fortsätta studierna. Jag tror samtliga känner för en längre siesta nu, även om vi har lunchbreak på två timmar känns det lite för lite. Åtminstone just idag.

 

Klockan 15 har vi ett kreativt pass. Många fniss men faktiskt en hel del tyst kreativitet. Ska bli kul med redovisningar om en stund!

 

 

 

 

Klockan 16 redovisar vi vad vi fått till under våra kreativa stunder. Tanken med workshopen är att vi ska göra något tillsammans för att lära känna varandra. Faktiskt tycker jag att jag fått ett bättre grepp om många personer i gruppen genom dessa övningar. Roligt!

 

 

 

 

 

 

 

Klockan 17. Nej, nu är det verkligen inte LCHF, men saltbehovet vad mycket stort och vips, var den chipspåsen uppäten...

 

 

 

 

Klockan 18 är det middag, jag som precis hittat mitt ställe på balkongen... Svalkande ljum vind och skugga. Sååå skönt! Ska snabba mig käka så platsen inte blir upptagen...

 

 

 

Klockan 19 sitter vi på balkongen i svalkan och tittar på en magnifik fullmåne. Dock går det inte att fånga månen på bild så därför får det bli en bild på matsalen, sedd utifrån balkongen istället.

 

 

 

Klockan 20 startar jag fläkten i taket för att försöka få lite rörelse på luften i alla fall. Solen har legat på mot mitt rum så det är verkligen mycket varmt. Fattar inte hur det ska gå att somna...

 

 

 

 

 

 

 

Klockan 21 läser jag ut en synnerligen knepig bok. Någon tipsade om denna bok och sa att han tänkte på mig när han läste den. Jag måste säga att jag blivit inte så lite irriterad över detta, men också glad när "Ana" lämnar knäppgöken på slutet. Way to go girl! Även om det kan kännas jobbigt ska man faktiskt inte stanna hos personer som bara gör en illa!

Nu stundar sängen och en mycket varm natt. Nästa gång det är EFiT är jag återigen på resande fot, men till ett betydligt mer "hemtamt" ställe. Åtminstone för mig. Fridens liljor, alla bloggläsare!

 

14 kommentarer:

 1. Inte roligt när man inte kan sova ordentligt. Hoppas du får en fin dag i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vad intressant det ska bli att följa din dag... Ja... Värme på nätten är svårt.. Jobbigt att inte kunna sova...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog fungerar det ändå att vara vaken på dagarna, så någon slags vila är det, trots att det ibland inte känns som det.

   Radera
 3. Åhå, lite utlands-EFIT :)
  Jobbigt när det är för varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, värmen är ett bekymmer! Men det har gått bra...

   Radera
 4. Så spennende å følge din dag.. Håper du får en fin dag tross varmen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kikade in, nu ska jag återgälda besöket!

   Radera
 5. Kul med en annorlunda EFIT-dag utomlands!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att det blev en sån här dag tycker jag med!!!

   Radera
 6. Hej!
  Nog för att jag längtar efter värmen här i kalla Sverige men det lät lite väl varmt. Kul att följa din dag.

  SvaraRadera
 7. ...och jag kan längta till snön nu!

  SvaraRadera
 8. Så spännande att följa din dag. Men det låter jobbigt med värmen.

  SvaraRadera
 9. Spännande med utbyte på annan ort. Hoppas du kunde sova i värmen!

  SvaraRadera