lördag 12 januari 2013

Nya blommor

Min orkidé i köket har sett jättetrist ut en lägre tid. Den har hängt och slokat i sin kruka och jag har till och med funderat på att hiva den i soporna. Men nu plötsligt efter det att dagarna börjar bli ljusare har den tydligen bestämt sig för att livet är värt att levas och den visar detta genom att blomma ut igen! Så roligt! Lite extra kul just idag - för på stan kom jag på att jag länge har velat experimentera lite med bakgrunder när jag fotograferar. På Bokia handlade jag några stora papper som jag efter lite mixtrande lyckades gillra upp på skrivbordet för att det skulle bli en trevlig bakgrundsfärg. Mina vänner som fotograferar mer än vad jag gör kanske har bra tips på hur man "riggar" det hela så det blir bra, jag tänker speciellt på ljuset - hittills har jag ingen lampa eller blixt, men det är kanske något som kommer inom snar framtid?
Så här såg själva "gliringen" ut. Innan beskärning och ramsättning...


3 kommentarer:

 1. Läckert! Borde köpa lite nya blommor själv, faktiskt, för en del av de vi har är rätt så peckliga nu....Ha det så gott! Kram Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Det piggar verkligen upp! Men visst har du ett helt fönster med vita orkidéer? Jag minns att det var mycket vackert!

   Radera
  2. Jag har ett fönster med alla sorters orkideer, men det är nog bara två som är vita. Just nu är det endast tre av alla orkideer som blommar; en är vit, en mörklila och en är lite rosaspräcklig.

   Radera