tisdag 6 mars 2018

Betlehem

Heldag i Betlehem i värmen. Vi har bland annat besökt den gode herdens skola, en kristen privatskola med en mycket driftig och sympatisk rektor. Det kändes lite konstigt i början att bara gå in i klassrummen och titta på eleverna och vad de höll på med. Det kändes som vi störde. Men när vi såg glädjen hos eleverna vände det för mig. De blev så glada och stolta av att få visa upp vad de gjorde och prata lite engelska med oss.

Den lutherska kyrkan i Bett Sahour var också en höjdare! "Jag är Människa, Arab, Semit och Kristen, Bröst..." började Ashraf berätta och sedan blev jag helt fängslad av hans berättelse. Han är präst i en församling med 250 medlemmar, en plutteförsamling enligt svenska mått, men med ett enormt samhällsengagemang! Här skapas skolor, förskola, verkstäder med mera, med mera. Det riktigt lås om honom när han berättade om olika projekt som kyrkan driver.

 Naturligtvis besökte vi även födelsekyrkan som var proppfull med pilgrimer från hela världen. Kön för att komma ned till födelseplatsen var dubbelvikt i stora salen så vi insåg snabbt att det skulle bli omöjligt att köa där. Trist, men att sedan sitta med en kaffe latte på Casa Nova i solen var helt ok det med!


2 kommentarer:

 1. Antingen har du fullt upp med jobbet eller så är du utan wifi eller så är du bestulen.

  Hoppas på nr 1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt upp, från morgon till natt! Allt går bra, men jag stupar i säng vid midnatt varje kväll. Bloggposter kommer....

   Radera