söndag 23 augusti 2015

Bönhamn

I går morse kom Ella och mönstrade på i Häggvik. Först överdådig melodikryssfrukost i sittbrunnen med croissanter och brieost. Bland annat. Sedan bad! I vattnet var det typ 20 grader och det var som att vi inte alls ville kliva upp. Men det gjorde vi, och begav oss iväg. Snacka om stor skillnad i vind och vatten. Inne i Häggvik var det i princip stiltje och lugnt, men när vi kom ut i gaviksfjärden och hissade storseglet blev det åka av! Vi nöjde oss med storseglet och kryssade ur fjärden med en massa lut på båten. Väl ute på havet blåste det inte mycket, men det var höga vågor. Med båda seglen uppe gick vi med 3-4 knop till Bönhamn där vi lade in oss för natten.

Lite trist var det att Bönhamn liksom givit upp för säsongen. Fiken var stängt, och till gästhmnsfaciliteterna fick vi vänta en evighet på att få koden. När vi väl fick koden var det inte jättemycket att hurra för. Några toaletter typ. Jag började till och med ångra att jag redan stuckit ned kuvertet med hamnavgiften, för vi hade kunnat sticka iväg till något annat ställe. Lärdom av detta, Bönhamn är jättefint att lägga til i en stund över dagen. Grillplatserna är fantastiskt fina, med rejäla soptunnor (vilket man ofta saknar). Men nattavgift på 150 spänn (inkl el), är lite i överkant när det inte är säsong. 100 gånger hellre åker jag då till min favvo i sommar; Häggvik!

Men vi hade det hur trevligt som helst i båten! Spelade jatzy som Charlotta har utrustat båten med (bra där!), pratade och pratade. Lite vin på det och mer prat. Kul kontrast till ensamseglingen då jag får vara mol tyst i timmar i sträck.

Nu har vi vaknat i dimman och när den lättar blir det nytt beslut. Norrut i obefintliga vindar, eller börja sträva hem mot Härnösand igen. Bensin har vi så det räcker, om det inte blåser alls...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar