onsdag 15 maj 2013

Växtplatskurs

Ganska ofta nuförtiden känner jag att jag har ett helt fantastiskt jobb! På betald arbetstid är jag med om fantastiska möten med underbara människor! I söndags avslutades grundkursen och jag hade bara en ynka dag på mig att ställa om till en ny kurs och en ny grupp människor... Men nu, efter bara två dagar, inser jag att den här gruppen OCKSÅ är fantastisk! Nya personer och nya livsöden vecklar ut sig lite undan för undan. Och det är det som är tjusningen med mitt jobb; det tar aldrig slut på berättelser!

Igår började med en lätt men samtidigt svår övning - på ett A3-papper fick var och en rita sin "livsresa" - hur livet tagit vägen med oss på olika sätt. Människor, platser och saker som gjort att vi är de vi är. Den som sedan ville berätta något fick tillfälle att göra det, men annars var denna ritövning mest till för själva processen att rekapitulera lin livshistoria. 


Idag har vi bland annat tagit upp likheter och olikheter mellan olika kyrkor, och på eftermiddagen gjorde vi studiebesök i pingstkyrkan, på café trädgår´n och i Ekumeniakyrkan. Det blev tre härliga möten där både pingstkyrkan och Equmeniakyrkan kändes som fullt möjliga alternativ för många av oss - det är ju faktiskt så mycket mer som förenar än vad som skiljer os åt!


Nu ikväll fick spotify ordna ett pass åt oss - vi gick varvet runt i gruppen och alla fick berätta om en låt som på något vis berört oss. Det blev ett oerhört spännande pass med all möjlig musik från Bach till dansband och alla möjliga glimtar från våra liv... bröllop, begravningar, skilsmässor, föräldraskap.... Puh. Nu sitter jag och är nästan glad över att det bara är en dag kvar på första delen av denna kurs - det tar ju på att få vara med om så mycket intressant och spännande!


2 kommentarer:

 1. Wish I were there...
  Men du verkar ha nya idéer
  till nya människor.

  Lycka till!
  Och Gud signe!
  Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt gammalt nåt nytt, nåt lånat och nåt... Blått? "Min musik-övningen" som vi hade i fjol funkade lika bra i år. Det blir nog ett stående inslag på växtplatskurser i framtiden!

   Radera