tisdag 21 maj 2013

Power Cleaning

IGEN är det så att jag kommer hem och inser att mitt hem är ett kaos. Resa har avlöst resa ett tag och trots att jag bor ensam hinner det gro igen lite här hemma. Egentligen är det ganska märkligt, vem är det som stökar ner när jag är borta så mycket? Jag tog tag i det värsta stöket med mitt effektivaste knep: "Power cleaning!". På ynka tre reklampauser hann jag med följande tre problemområden:


Jag tycker det funkar bäst om man röjer till grunden på de utvalda problemområdena, inte duttar än här, än där. På detta vis får man en standard att fortsätta städa efter! Ungefär som en frissa som klipper en provbit på ett ställe och sedan har detta som "mall" när hon klipper resten av håret. Jag tok-städar på diskbänken tills den blänker och sedan är det som resten nästan ger sig av sig själv. Om man dessutom delar upp städningen i portioner under reklampauserna blir det också en tävling med tiden och man blir faktiskt mer effektiv! 

7 kommentarer:

 1. Vill du komma och hjälpa till att städa det här huset i kaos också? Du vet helt klart vad du gör med power cleaning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, jag kan sitta i din soffa och heja på

   Radera
  2. Nej, jag vill vara den som sitter på soffan och heja på dig! ;)

   Tja, om det bara var regelbunden städning som behövde göras ... men vi gör framsteg. Vi inramad upp en massa saker de senaste 4 dagarna, och hittade platser och människor att ta saker allt från dagis till ett ålderdomshem, till vänner, museer, och en kyrka som skänker den till fattiga människor.

   Radera
 2. Javisst ja! Power cleaning! Det har du ju skrivit om tidigare kommer jag nu ihåg.

  Synd bara att jag inte tittar på tv ...;-)

  SvaraRadera
 3. Du kanske kan lyssna på en reklamfinansierad radiokanal? Men jag har för mig att dessa reklampauser inte är lika långa. Bäst är nog TV ändå....

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Du kanske kan lyssna på en reklamfinansierad radiokanal? "
   Men är du på riktigt?!
   Sånt får man ju spunk av!

   (För Radio Guld säger de ju är nedlagd.)

   Men när jag tänker efter ...
   Pauserna när grötvattnet ska kokas, när kaffebryggaren jobbar, antagligen några andra under-tiden-stunder, då kan man ju göra sånt.
   Och det gör jag ju till en del.
   Det får helt enkelt göras mer organiserat!
   Så det blir något åstadkommet.

   Radera
  2. När det gäller Power Cleaning är det TV som gäller. Man måste sitta och begrunda vad man ska hinna med mellan varven, och sedan landa i fåtöljen igen innan programmet fortsätter. Så säger reglerna... :-)

   Radera