söndag 10 januari 2016

Helgen

I fredags, när det var dags att gå hem, kände jag lite vemod. Jag hade kommit igång så bra med att planera kurser och annat och det känns så himla fräscht och nytt på kansliet att jag nästan inte ville hem. Men jag tycker också det är så mysigt att få "skrota på" här hemma också, så nu känns det tungt att gå upp tidigt och gå iväg till jobbet... Jag är väl knäpp.

Helgen har varit bra! Jag har sett en massa avsnitt av "Downton abbey" och för en stund sedan såg jag sista avsnittet. Hu, vad jag saknar dem! Jag var också på teatern igår med min far och såg revyn. Sedan var vi bjudna på middag på Sam´s. Ja, egentligen skulle jag bara vara hundvakt, men jag fick hoppa in.

Jag har annars knappt visat mig utanför dörren. Istället har jag städat, strukit osv. Husligheten börjar nästan kännas som en livsstil. Jag har börjat ett nytt projekt nu, det är att jag vill göra mig av med saker. Minska prylbeståndet alltså. Det är inte lätt, för när minnen fäster sig vid prylar kan det vara svårt att slänga. Men faktum är att jag hittills gjort mig av med (minst) en pryl om dagen på det nya året. Ska försöka hålla detta nyårslöfte!

Några nya saker har jag ändå. Som den här duken till exempel. Jag fick den av mor i julklapp, och idag när jag städat bort julen fick den komma fram. Jag tänker på de blåsippor som ligger under snön och som om några månader kommer dyka fram. Jag gillar inte att gå rakt i led och bara följa en ledare. Måste finnas utrymme för egna tankar och kreativitet. Så tänker jag när jag tittar på denna löpare.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar