lördag 29 december 2012

Snöröjningen i Härnösand

Jag imponeras stort av snöröjningen i Härnösand! Nyss kom de med en stor maskin som liksom karvade fram gatorna från all snö så det blev spikraka kanter. Som att köra i en labyrint! Man ser inte så mycket annat än vägen och i korsningarna får man numera krypa fram... Men nu funkar det i alla fall att möta en bil på gatan utan att någon måste offra sig och backa eller köra in i snödrivan. Hatten av till alla snöröjare i Härnösand - ni gör ett fantastiskt jobb!3 kommentarer:

 1. OMG! vad mycket snö! Vi hade sol och det var 11C varm! :)

  SvaraRadera
 2. Snörö... va?
  Trots att man ska ploga varje gång det ramlat ner en decimeter kunde man finna gator med gropar på sisådär 15 cm och det fanns ändå snö i botten.

  När man sen hyvlar ner en sån gata så skyfflar man bara det bortskrapade åt sidorna, eller upp i en stor snöhög så att man bara kan köra en bil i taget på gatan och det är svårt att se om det är på väg någon bil uppför backen (som behöver fri lejd på krönet för att inte fastna).

  Ja, okejrå, det kanske finns andra gator än dem hem till mig som man gör iordning före vår. Vi längtar också efter såna där fina skurna kanter.

  Men när gatan slutar i cykelbana så plogas de av olika uppdragstagare, vilket gör att hur de än kör så blir det en vall på gränsen där den ena puttar upp.

  Jag är så glad att jag är i åldern mellan barnvagn och rullator ...

  SvaraRadera
 3. JO, jag vet en del gator som en gång i tiden var dubblelriktade och som dom verkligen borde sätta upp enkelriktade så man slipper backa hela gatan när man får möte. Så nog finns det "vita fläckar" i dubbel bemärkelse när det gäller snöröjningen även i Härnösand.

  SvaraRadera