lördag 5 november 2011

Höstträning

Varje dag som jag vaknar och upptäcker att det INTE är frosthalka blir jag så glad och försöker hitta tid att gå en rejäl promenad. Det gäller att passa på innan det blir vinter tänker jag. I vinter vill jag inte halka! Som peppning till mina promenader har jag min iPhone. Med diverse appar registrerar jag mina promenader. 


Bäst är Nike+ som för varje 500m peppar mig i form av en röst som rapporterar hur lång tid jag gått, hur långt jag gått samt medelhastighet. 


Nike+ GPS

Ganska häftigt att se att jag i år har gått drygt 30 mil! Det trodde jag verkligen inte när året skulle börja och jag hade ont i höfterna och knäna samt var lite tyngre. Nu går det lättare och lättare för varje dag att komma ut på promenad. Det har till och med blivit så att jag är lite rastlös om jag inte får min dagliga dos av motion! 

ShapeUp

En annan bra app är ShapeUp där man skriver in intag och uttag i form av kalorier. Med en fiffig sökfunktion kan man hitta det mesta som man stoppar i sig och bokföra detta. Sedan fyller man i hur mycket man vill gå ner per vecka och iPhonen håller reda på hur mycket man får äta, eller hur mycket man måste motionera för att äta det man vill äta.


När vi har fika på jobbet till exempel brukar jag ha en kort överläggning med mig själv om jag ska ta en macka med ost på till kaffet. Det är helt OK att käka mackan OM jag promenerar 45 minuter senare. Denna överläggning gör att jag inte stoppar i mig något onödigt!


Spotify
Den tredje appen som hjälper mig att tappa kilon är Spotify och en stavgångslåtlista som jag gjort. "We all die young" är en låt jag verkligen gillar att promenera till. Den ger energi!

Sedan förstås, alla peppningar på facebook hjälper till. Bara det att promenaderna SYNS gör att jag gärna går någon extra kilometer ibland...

1 kommentar:

  1. På tal om att gå,så när vi var i Kamala så gick vi en 3-4 km varje dag 7 dar i veckan i 5 månader i foppatofflor. Det blev 45 mil.
    Nu blir det bara nån gång varannan dag.

    SvaraRadera