tisdag 21 november 2017

EFIT - snöig tisdag

Så är det dags igen, en dag med Ett Foto I Timmen! Reglerna är enkla, hela dagen tar jag ett foto varje timme och lägger ut här. Typ för att skildra min vardag. Fler EFIT-dagar hittar du HÄR.


7.00 Vaknar, kylskåpet är i det närmaste tomt så jag nöjer med mig en kopp kaffe till bloggandet. Ser det är EFIT-dag, och det kickar igång mig.


8.00 Går till jobbet genom ett snöigt Härnösand. Icebugsen är på så jag går avslappnat.


9.00 Redigerar lite film på arbetstid! Jodå - en liten film om hav och vågor passar in i en kommande utbildningsinsats för nya förtroendevalda... Det ska handla om att ta ut kursen för verksamheten och då kommer lite vågor passa bra som introbild innan själva powerpointen startar.


10.00 Fruktstund


11.00 Strukturerar upp arbete inför 2018. Många bollar i luften!


12.00 Tomglor lite in i bokhyllan för att hitta inspiration, ger sedan upp och går på lunch.


13.00 Tillbaka från lunchen, det snöar utanför trots det inte riktigt syns på den här bilden.


14.00 Oj då, här ligger lite pliktläsning inför en kurs jag går. Hade nästan glömt jag skulle läsa och delta i ett nätseminarium den här veckan. Tur jag är kompledig imorgon. Lägger iordning böckerna så de kommer med hem!

15.00 Skriver notis till mina kollegor att jag inte ska vara på jobbet imorgon. Jag jobbade helgen som var, så då kan jag kompa ut, både igår och imorgon. Skönt!


16.00 Får skjuts av en kollega via mataffären. Vräker upp allt på diskbänken och försöker klura ut vad det ska bli...


17.00 Tänder ljus och sätter på min Weekly Spotify. Till Fields of Gold,  Nino Rota och Puccini ska jag nu försöka briljera i köket. Filosoferar lite - känner mig på något sätt ganska tillfreds med livet. I alla fall i just detta ögonblick. Dansar till "Mälarö Kyrka" av Lenne Broberg, har inte riktigt hört låten förr vad jag vet, men Spotify tycker tydligen att det passar mig. OMG, nu kommer "Prospettiva Nevski". GILLAR SPOTIFY!


18.00 Det blev BRA! Jag gillar syrlig mat, och gör du också det ska du testa detta. I en ugnsform skvätter jag på citronolja och stressar på en skivad rödlök, riven ingefära, vitlök, morot och palsternacka. Lägger på en kycklingfilé, skuren i bitar. River på citronskal och kryddar med salt och peppar. Kör detta i ugnen tills det ser klart ut, testar med att skära itu en kycklingbit. Av citronen tar jag saften och blandar i en generös matsked philadelphiaost och lite timjan. Skvätter på denna sås på det från ugnen och njuter! Galet gott! Men, som sagt, man måste nog gilla sur mat för att tycka om det.


19.00 Skickade in en ansökan att få vara med på nästa års ARC! I en sprillans Najad 395 dessutom. Dreglar svårt och drömmer mig bort på böljan den blå. Korsa Atlanten! Det vore verkligen något!


20.00 Oj då. Kanske dags att ta in trädgårdsmöbeln och grillen nu?


21.00 Bachelor på TV. En kille som raggar runt med en massa tjejer. Ganska sleezy och lite förvånande att tjejerna ställer upp på detta. Känns skämmigt att jag ens ser det, men det är också underhållning.


22.00 Godnatt och tack för idag! Slösurfar nog lite innan jag somnar, men inget märkvärdigt.




16 kommentarer:

  1. Kikar in på dina första bilder för dagen :-)
    /Annika
    https://auroraaurum.wordpress.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen åter. Ska spana in din dag ikväll...

      Radera
  2. Skönt med IceBugs, snacka om att de ger trygghet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller huru! Och så enormt mycket smidigare än att kränga på broddar.

      Radera
  3. Icebugs står på min önskelista men eftersom jag inte är så mycket i Sverige har de inte hamnat högst på önskelistan än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett måste, du kan ju inte komma och bryta benen av dig på isen. Sedan får man kanske ta att det känns som PRO på hal is...

      Radera
  4. Svar
    1. Ska kika in hos dig också så snart jag fixat middagen...

      Radera
  5. Kikar in på din dag. Ser ut som du haft en bra dag. Här är det också snöigt. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att passa på att njuta av snön, på torsdag är det blåsigt, plusgrader och regn...

      Radera
  6. Ååh det där lät gott, det måste jag prova! Jag älskar sur och syrlig mat. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Andra rotsaker går nog också bra, jag tog det jag hade hemma bara.

      Radera
  7. Segla över Atlanten - vilken grej!
    Texten till Mälarö kyrka kan jag utantill sedan jag var barn, den var nog en favoritsång då. Fråga inte varför, för jag har ingen aning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Och Mälarö kyrka, vilken mysig låt! Den har nu fått komma på en ordinarie spotifylåtlista!

      Radera