lördag 11 november 2017

EFIT - lördag

Lördag och HELG! Jag är ledig och sitter hemma och ugglar. Kanske inte världens mest spännande dag att dokumentera med Ett Foto I Timmen, men vem vet? Dagen har knappt börjat. Vill du se fler människor på quest med EFIT, kolla HÄR!


8.00 Vaknar och inser att mitt favoritpåslakan har gett upp. Dyrt var det en gång på "Gudrun Sjödén" i Stockholm, och det har hållit i många år, kanske 15. Men nu är det slut. Lite trist och jag blir sentimental när jag tänker tillbaka. Helt slut är det dock inte, jag ska fundera ut något jag kan använda resterna till. Men lappa och laga tror jag inte på, det är på sina håll så tunt.


9.00 Jag tar morgonkaffet till ny nivå. Den påse kaffe som jag köpte i Amman tidigare i år är för länge sedan slut, och jag experimenterar mig fram till något som faktiskt nu börjar likna det. Ett mått vanligt kaffepulver spetsas med mortlad stjärnanis, kryddnejlika, kanel och kardemumma. Riktigt gott!


10.00 Påklädd, men fulsover lite i fåtöljen. Har googlat recept, men gråvädret ger motstånd mot att jag ska ta mig till affären. Misstänker detta blir en riktigt slö dag. En massa "borden" har jag, men orkar för närvarande ingenting. Hoppas det vänder, men ärligt talat, fulsova är en trevlig sysselsättning!


11.00 Googlar fram ett recept som ser bra ut på "less carbs" och går till affären. Det var verkligen snorhalt på vägen! Hu!12.00 Hemma igen och har hackat och rivit alla ingredienserna. Trycker igång min slow-cooker.13.00 Jag har fastnat på en synnerligen svår bana på Candy Crush. Spelade i typ en timme, men det verkar helt hopplöst. 14.00 Kollar lite på hur det går för båtarna i Volvo Ocean Race. Nu kommer de snart in i stiltjebältet utanför Senegal. Det är andra sträckan nu, Portugal till Kapstaden. Fashinerande reportage: https://www.youtube.com/watch?v=Uamswxg21Zo

15-17 - lite glapp här, jag fastnade framför Netflix...


18.00 Den indiska grytan är klar och jag stoppar i lite glasnudlar


Resten av kvällen är för patetisk för att hamna på bild. Hamnade i Netflix igen, och sedan "så mycket bättre". Slumrade visst till en stund på soffan också. Nya tag imorgon!

12 kommentarer:

 1. Det där kaffet lät så gott att till och med jag skulle kunna smaka :-)

  SvaraRadera
 2. Hej
  Kikar in på din dag. Mamma, det där kaffet lät gott

  SvaraRadera
 3. Jäkla mobil att rättstava �� Mamma skulle va mmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mobilen kan göra saker kul ibland! Jo, testa kaffet, det är supergott! Jag behöver ingen kaka när själva kaffet smakar lite pepparkaka.

   Radera
 4. Tittar in på din dag. Ser ut att ha varit en bra dag överlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En helt ok slappardag. Behövde visst det tror jag.

   Radera
 5. Verkar ha varit en slappar dag för alla.

  // Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och vi ska kanske inte vara för hårda mot oss själva. Kan vara bra att riktigt få varva ner på detta sätt, speciellt som vädret är.

   Radera
 6. Riv lakanet i remsor och virka en rund matta/grytunderlägg med grov virknål, det är kul och blir ett fint minne.
  Blev grytan god?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bäddat rent och funderar på att göra putstrasor till båten. Hur det än blir så kommer jag ha någon form av återbruk. Ska testa virka också! Tack för tipset!

   Radera
 7. trist med gamle saker som må tapt av slitasje..
  Takk for titten, og god bedring

  SvaraRadera