lördag 10 september 2011

Jag är en ENFP - person!

Ibland undrar jag vad jag håller på med. En massa projekt och sprutande kreativitet och samtidigt får jag ibland ett behov att sitta på en stubbe och filosofera... 


Gjorde ett test som jag hittade på nätet och fick min personlighet diagnosticerad - jag är en ENFP-person!  Av de 16 olika typerna i Myers-Briggs test är det bara 3-4% som är ENFP!


"Fokus på att undersöka alla möjligheter"ENFP-typer är ofta kreativa, dynamiska och inspirerande personer som tycker om att hjälpa andra människor med att ta fram deras potential och resurser. Deras talang ligger i att kunna upptäcka den djupare meningen, finna sanningen och motivera andra. För dem finns det en mening och betydelse i varje handling som sker omkring dem, något som andra kan tycka vara besynnerligt och oförståeligt.
E=Extrovert, utåtriktad, fokuserad på omvärlden, N=iNtuitiv, tar in omvärlden på intuitivt sätt, F=Feeling, en som går på känslan... P=Perceptive, "uppfattande"


Jag ska enligt testet ha många talanger och vara bra på grejer som intresserar mig. Typiskt för en ENFP är att ha många projekt på gång (Stämmer!) och ha bra social kompetens. Jag ska också vara rastlös, kreativ, charmig, risktagande, utåtriktad, rastlös, idealistisk, snäll och känslig. Jag kan vara produktiv utan ledning så länge som jag gillar vad jag gör... haha, stämmer på pricken det med!


Hittade ett helt FORUM för sådana som jag: http://www.enfpforum.com/


Andra ENFP-personer är t.ex. Bill Cosby, Sandra Bullock, Meg Ryan, Nelson Mandela, Martin Luther King, Haydn och Ariel (lilla sjöjungfrun)


Länkar:
ENFP-beskrivningar:
http://keirsey.com/4temps/champion.asp
http://www.personalitypage.com/ENFP.html
Testet på svenska:
http://www.jobbsafari.se/cgi/typeindikator.cgi?gclid=CJuMtOO-kKsCFYK-zAodPkxYxQ
Testet på engelska:
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp
Bloggar:
http://blog.meebo.com/?p=669
http://surr.blogg.se/2011/january/enfp.html
Forum:
http://www.enfpforum.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar