onsdag 28 september 2011

Franciskus

Idag var jag uppe med tuppen för att med Grundkursen besöka Örnsköldsviks församling och få höra om deras barn- och ungdomsarbete. Blev så inspirerad av den klokhet och det genuina människointresse som jag mötte där. Mötet avslutades med en enkel andakt där Franciskus bön användes. Jag har läst och bett denna bön tidigare, många gånger. Men idag grep bönen verkligen tag i mig. Så klokt!


Franciskus Bön
HERRE, gör mig till ett redskap för din frid! Låt mig bringa kärlek, där hat råder! Låt mig bringa förlåtelse, där orätt har begåtts! Låt mig skapa endräkt, där tvedräkt råder! Låt mig bringa tro, där tvivel råder! Låt mig bringa sanning, där villfarelse råder! Låt mig bringa hopp, där misströstan råder! Låt mig bringa ljus, där mörker råder! Låt mig bringa glädje, där sorg och bedrövelse härskar!
O, Mästare! Låt mig inte så mycket söka att bli tröstad som att trösta. Inte så mycket att bli förstådd, som att förstå. Inte så mycket att bli älskad, som att älska.
Ty det är genom att ge, som man får. Det är genom att glömma sig själv, som man finner sig själv. Det är genom att förlåta andra, som man själv får förlåtelse. Det är genom att dö, som man uppstår till evigt liv. 

Franciskus av Assisi 1181-1226

På vägen till Mellansel möttes jag av en underbart vacker höst-vy. Klar luft, vindstilla och en underbar natur i bästa höstskrud. Gud är god!Mellansel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar