torsdag 12 maj 2016

Vårrustning

Nu är jag i full gång med att få båten klar för sjösättning. Halvt ruinerad blev jag förra veckan då jag begav mig till Birsta och sedan Hjertmans i Sundsvall för att skaffa utrustning, färg och verktygslåda. Ny batteriladdare hittade jag på Claes Ohlssons för 1200kr. En ställning för solpaneler var också lite kostsamt, 1800 p Hjertmans.

Att handla är ingen konst, men själva pysslet med vårrustningen kräver kunnande, styrka och uthållighet. Bottenmålningen var intressant, det gällde att stressa järnet eftersom färgen torkade på nolltid! Lite läskigt var det att åla in under båten och trailern för att rolla på färgen, jag fick tankar om hur hela båten lätt kunde krossa mig där jag låg och målade för brinnande livet.

Masten var ett styrkemoment! Att baxa den på plats och få in sprinten gjorde mig alldeles svettig, att sedan vinscha upp den var lätt. Nu står den fint på plats, bara bommen kvar.

Elen är något jag inte begriper mig på. Idag var det för kallt och blåsigt för att hålla på, så imorgon ska jag försöka lösa det hela. Få upp panelen på sin pinne, byta batteriladdare och sedan koppla in batteriet i det hela. Lätt i teorin, men att hänga dubbelvikt i motorrummet är så jobbigt!

Idag lade jag ett bud på ett båtskjul också! Jag hoppas verkligen jag får det, för det kommer bli stor skillnad att kunna hålla till inomhus när jag fixar med båten. Tanken på ett eget båthus gör mig alldeles glad! Där tänker jag ha en kaffebryggare och en liten radio och stå och pyssla på höstar och vårar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar