tisdag 22 oktober 2013

Inre och yttre resa

Så var det dags för personalfortbildning igen och vår suveräne Gro som med varsamma metoder lotsar oss igenom en processutbildning. Dvs var sista tillfället idag och jag känner jag kommit en rejäl bit framåt i den personliga utvecklingen. Just detta att bättre kunna sätta ord på en del tankar och känslor känns bra! Jag har nog varit expert på att mobba mig själv, typ säga till mig själv att jag är ganska värdelös, ful och trist. Sååå onödigt och idiotiskt det är att göra på det viset med sig själv! Dessutom stämmer det ju inte, i alla fall inte om jag frågar mina kollegor. Vi fick idag göra en övning som kallas "alla möter alla", vi var åtta i den grupp jag går i och vi placerades två och två, mitt emot varandra. Sedan fick man på cirka två minuter berätta hur man uppfattar den andre. Ujujuj! Att höra sju personer beskriva hur de ser mig var så välgörande för själen! Fantastiskt! "Kreativ, glad, lyser upp rummet, positiv, sprider goda vibbar, kunnig, påhittig, hjälpsam, det-märks-när-du-inte-är-på-jobbet...... Osv. Nästan så jag rodnar nu när jag ska skriva allt detta fina! Tänk om jag kunde säga mer av detta till mig själv istället för att dra i valkarna på magen och säga att jag är värdelösast i världen.

Efter denna fantastiska dag satte jag mig på tåget till Uppsala för att i morgon sammanstråla med alla andra internationella handläggare. Det känns som det var länge sedan jag var utanför stiftets gränser, men när jag kollar almanackan rör det sig bara om någon månad sedan jag var i Norrköping. Nu känns det mestadels bra att vara i Uppsala igen. Synd bara att det regnar! Hoppas på finväder i morgon!

2 kommentarer:

 1. Jag håller med de där andra sju vännerna/kollegorna.
  Du lyser ju upp ett rum, är positiv och kreativ. Trevlig, glad med ett underbart leende. Både klok och smart är du också. :)
  Stå på dig - Annars gör nån annan det!
  Kram...

  SvaraRadera
 2. Men tack underbara du, vad glad jag blir! Och detsamma säger jag om dej!!!!!

  SvaraRadera