onsdag 25 juli 2018

Seglats i Hälsingland

Så har jag lämnat Höga Kusten och seglar lite söderut. Jag återvände till Kattskär med pappa och sedan fortsatte vi söderut till Norrfjärden och Hölick, på södra spetsen av Hornslandet utanför Hudiksvall! Det känns kul att komma i nya vatten med ATLA3 och där upplava nya hamnar!

I Hölick bytte jag besättning. Pappa mönstrade av och istället har jag nu fått med mig Elvira och Matilda på böljan den blå! Två urgulliga, mysiga och läraktiga 11-åringar som är en fröjd att segla med! Vi gick från Hölick till Kuggören igår och lade oss där på kryssarklubbens boj - på svaj vid själva Kuggören!

Ärligt talat var det lite si och så. Kul och fint, men då några kom på att åka vattenskidor med oss som något slags rundningsmärke blev det lite irriterande mycket svall. Vi hade dessutom lagt oss supertidigt för att segla i soluppgången. Nu skakades vi om och sedan blev det nästan dygning.

I morse kom vi iväg klockan 5.30. Jag ville hinna lite sjömil innan det skulle blåsa upp. Egentligen hade vi tänkt sikta på Löran direkt, men då gammsjön gick hög tog vi in i Stocka istället. Kul att också se denna hamn! Fint och trevligt på alla sätt, jag har tagit ett par rejälare promenader - det kan verkligen behövas efter allt stillasittande!

Men alltså - tjejerna! Vad trevligt det är att fått rå om dem så här. VI har connectat och jag tror och hoppas det blir mer segling och samvaro med dessa tjejer framöver! Vi diskuterar mobbing, tsunami, om Michael Jackson lever, om att vara reserverad eller framåt, om skilsmässor, om katter, hundar, bästa chipsen och hundra andra intressanta ämnen. Känns stort att få bli kompis med 11-åringar på detta sätt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar