lördag 10 december 2016

Slow cooking

Idag fick jag ett infall och blev huslig. Testade detta med "Slow cooking" - långsam kokning, eller gamla hederliga "långkok". Det är tydligen inne nu att laga mat i flera timmar, men ändå inte behöva höka över spisen och kunna göra annat. Jag skar högrev i bitar och brynte köttet i smör. Sedan stoppade jag ned det i en vanlig gryta tillsammans med krossade tomater, morot, rotselleri och lite chili. Det fick puttra i typ två timmar och smakade himmelskt! Tänkte då genast att det ska bli mer sån här matlagning, kanske rent utav i en "slow cooker" - en kastrull som man kan sätta timern på så den står och kokar hal dagen och har käket klart när jag kommer hem. Funderar om det är en bra idé, det kanske bara är en fluga som lergrytan eller bakmaskinen? Kanske ska jag avvakta med vad tomten kommer med... (blink, blink).


Typ allt går att lära sig via youtube, så här kommer en som gör olika recept på youtube, detta recept verkar onekligen superenkelt! Byter man ut potatisen och morätterna blir det LCHF dessutom! Måste testa!

2 kommentarer:

  1. Lergryta används ofta i karlskoga. Långkok även det med lyckade resultat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har en lergryta - men vet inte om jag vågar starta den på morgonen och att den ska vara klar när jag kommer hem. Funderar på möjligheten att ställa en timer kan vara grejen...

      Radera